Üst MenüForum kuralları Üst MenüGenel Haberler Üst MenüSoru Sorun Üst MenüForum Takımı Üst MenüReaL Para Üst MenüVİP Bölüm Üst MenüTurnuval Forum
OyunJet Bütün Oyunlar
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 37 Oy - Ortalama: 3.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C Allegro ders1
Yazar Konu
onba55 Çevrimdışı
Yeni Üye
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 83
Edilen Teşekkürler: 2
Alınan Teşekkürler:
0 mesajında 0 kere
Üyelik Tarihi: 12-05-2012

Rep Puanı: 55
ReaL Para: -1051.70
Yorum: #1
C Allegro ders1
<Anlam bozukluğu olabilir başka forumdan taşıyorum derslerimi Gülümseme>

Aslında hafta sonu başlıyacaktım ama dayanamadım Açık Ağızlı Gülümseme.Şimdi allegro nedir ilk önce ondan bahsedelim allegro bir oyun kütüphanesidir 2d için en iyi oyun kütüphanesi diye duymuştum tabi yanlışda olabilir ve 3d oyunlarda yapıla biliyor.Ben size 4.2.2 verisiyonunu öğretmeye çalışacağım Açık Ağızlı Gülümseme.Allegro ile oyun programlamaya başlıcaksanız c veya c++ bilginiz olması gerek Gülümseme.Derslerimiz kotalı arkadaşlarımız için videonun yaznında yazı şeklindede olacaktır.Derslerimde dev-c++ yı kullanacağım.


ALLEGRO KÜTÜPHANESİ NASIL ELDE EDİLİR

Dev-c++ açın araçlar\Güncelleme paket kontrolü yap... tıklayın.Bir pencere açılacak.Select devpak server yazan yerin altında PlanetMiror.com yazar onu değiştirip devpaks.org a getirin ve Check for updates e tıklayın ve bağlanmasını bekleyin.Groups yerinden allegroyu seçin.ve resimdeki gibi yapın.

[Resim: 34lvm.jpg]

Ve download selected e tıklayın indirin ve program kuruyormuş gibi kurun.





Allegro proje oluşturma

Dosya/Yeni/Proje/Multi media orda "A" yazan bir sembol vardır ortadakine tıklayın ve projenizi oluşturun.





Şöyle bir kod gelecek önünüze.

#include <allegro.h> 
void init(); 
void deinit(); 
int main() { 
init(); 
while (!
key[KEY_ESC]) { 
/* put your code here */ 

deinit(); 
return 
0

END_OF_MAIN() 
void init() { 
int depthres
allegro_init(); 
depth desktop_color_depth(); 
if (
depth == 0depth 32
set_color_depth(depth); 
res set_gfx_mode(GFX_AUTODETECT_WINDOWED64048000); 
if (
res != 0) { 
allegro_message(allegro_error); 
exit(-
1); 

install_timer(); 
install_keyboard(); 
install_mouse(); 
/* add other initializations here */ 

void deinit() { 
clear_keybuf(); 
/* add other deinitializations here */ 

(Bu konu en son: 12-05-2012 tarihinde, saat: 14:27 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: onba55.)
12-05-2012 14:25
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Sado Çevrimdışı
Muhammet Çolak
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 662
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
1 mesajında 2 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 101
ReaL Para: -324.62
Yorum: #2
RE: C Allegro ders1
Geldin Gibi Bereketinle Geldin Derler ya aynen öyle oldu Açık Ağızlı Gülümseme dersler için teşekkürler + rep

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
___________________________________

[Resim: 9gmju.gif]
12-05-2012 14:36
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Oyuncu Çevrimdışı
Unity 3d - Ses & Dj
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 2,693
Edilen Teşekkürler: 268
Alınan Teşekkürler:
112 mesajında 137 kere
Üyelik Tarihi: 29-03-2012

Rep Puanı: 811
ReaL Para: 1691.10
Yorum: #3
RE: C Allegro ders1
Evet Açık Ağızlı Gülümseme

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
12-05-2012 18:45
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
yasinkahriman Çevrimdışı
Yeni Üye
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 15
Edilen Teşekkürler: 16
Alınan Teşekkürler:
0 mesajında 0 kere
Üyelik Tarihi: 12-02-2012

Rep Puanı: 0
ReaL Para: 24.82
Yorum: #4
RE: C Allegro ders1
Allegro dll yok hatası alan oldumu? uygulamayı hariç olarak çalıştırdığımızda...
28-05-2012 19:20
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
onba55 Çevrimdışı
Yeni Üye
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 83
Edilen Teşekkürler: 2
Alınan Teşekkürler:
0 mesajında 0 kere
Üyelik Tarihi: 12-05-2012

Rep Puanı: 55
ReaL Para: -1051.70
Yorum: #5
RE: C Allegro ders1
Olur dll yi uygulamanın yanına atacan Gülümseme.Dev-cpp nin içinde o dll yi ara bul oyunun yanına at.
28-05-2012 20:27
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  C allegro ders8 onba55 6 2,426 28-07-2012 14:44
Son Yorum: Oyuncu
  Allegro fps sayaç onba55 6 2,218 08-06-2012 15:54
Son Yorum: Oyuncu
  C Allegro ders6 onba55 8 3,215 08-06-2012 10:50
Son Yorum: Oyuncu
  C allegro ders7 onba55 4 1,909 03-06-2012 12:58
Son Yorum: Sado
  C Allegro ders5 onba55 1 1,353 19-05-2012 14:00
Son Yorum: Oyuncu

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Kurucu » Yönetici » Üst Yetkili » Yetkili » Platin Üye » Gold Üye » Silver Üye » Yeni Üye » Yasaklı Üye

Dost Linkler
İletişimReaLses Yukarı GitArşivRSS Beslemesi