Toggle Width

EndFRM
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 22 Oy - Ortalama: 3.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C Allegro ders2
onba55 Çevrimdışı Yeni Üye
*
Yeni Üye
Üye No: 379
Konu Sayısı:
Yorum Sayısı: 83
55
Yorum: #1
C Allegro ders2
<Anlamda bozukluk ola bilir başka forumdan taşıyorum derslerimi Gülümseme.>

İkinci dersimize geldik Gülümseme.Bu dersimizde yazı yazma,resim basma ve bazı geometrik şekiller çizmeyi öğreteceğim Gülümseme.Geçen dersteki kurma işlemlerini yaptığınızı ve yeni proje açtığınız farz ediyorum Gülümseme.


Ekrana yazı yazma

textprintf_ex(basılcak yer,font,x,y,renk,-1,"yazı %d %d",degisken1,degisken2);

Bu kod dos ekranında çalışırken printf kodu gibidir.

Şimdi bir örnek:
#include <allegro.h> 
void init(); 
void deinit(); 
int main() { 
init(); 
/* textprintf_ex(basılcak yer,font,x,y,renk,-1,"yazı %d %d",degisken1,degisken2); */ 
int degisken1=100,degisken2=21
while (!
key[KEY_ESC]) { 
textprintf_ex(screen,font,100,100,makecol(250,0,0),-1,"yazı %d %d",degisken1,degisken2); 

deinit(); 
return 
0

END_OF_MAIN() 
void init() { 
int depthres
allegro_init(); 
depth desktop_color_depth(); 
if (
depth == 0depth 32
set_color_depth(depth); 
res set_gfx_mode(GFX_AUTODETECT_WINDOWED64048000); 
if (
res != 0) { 
allegro_message(allegro_error); 
exit(-
1); 

install_timer(); 
install_keyboard(); 
install_mouse(); 

void deinit() { 
clear_keybuf(); 








Sonuç:
[Resim: di-VH5DNHGQ.jpg]

Resim basma

Resim basarken BITMAP değişken türüne,blit fonsiyonuna ve load_bitmap fonksiyonuna ihtiyacımız olacak.

BITMAP değişken oluştururken pointer olarak oluşturacaz yani BITMAP *resim gibi.

load_bitmap ile bmp resmin yerini göstereceğiz.

blit ilede resmi basacağız.

blit(değişken,basılcak yer,0,0,x,y,genişlik,yükseklik);

Şimdi bir örnek:

#include <allegro.h> 
void init(); 
void deinit(); 
int main() { 
init(); 
BITMAP *resim load_bitmap("a.bmp",NULL); 
/* blit(değişken,basılcek yer,0,0,x,y,genişlik,yükseklik); */ 
while (!key[KEY_ESC]) { 
blit(resim,screen,0,0,100,100,100,100); 

deinit(); 
return 
0

END_OF_MAIN() 
void init() { 
int depthres
allegro_init(); 
depth desktop_color_depth(); 
if (
depth == 0depth 32
set_color_depth(depth); 
res set_gfx_mode(GFX_AUTODETECT_WINDOWED64048000); 
if (
res != 0) { 
allegro_message(allegro_error); 
exit(-
1); 

install_timer(); 
install_keyboard(); 
install_mouse(); 

void deinit() { 
clear_keybuf(); 







sonuç:

[Resim: di-OTO28QBU.jpg]

Bazı geometrik şekiller çizme

Size elips ve dikdörtgen çizmeyi göstereceğim.

ellipse = İçi boş elips.

ellipsefill = İçi dolu elips.

rect = İçi boş dikdörtgen.

rectfill = İçi dolu dikdörtgen.

rect(basılcak yer,x1, y1,x2, y2,renk);

rectfill(basılcak yer,x1, y1,x2, y2,renk);

ellipse(basılcak yer, x,y,çapx,çapy,renk);

ellipsefill(basılcak yer, x,y,çapx,çapy,renk);

Bu derslik bu kadar Gülümseme.Yorumları eksik etmeyin.
12-05-2012 14:29
Bul Alıntı
Sado Çevrimdışı Muhammet Çolak
*
Yeni Üye
Üye No: 1
Konu Sayısı:
Yorum Sayısı: 662
101
Yorum: #2
RE: C Allegro ders2
süpersin onur Açık Ağızlı Gülümseme gerçekten emek harcıon çok teşekkürler Göz kırpma

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.
___________________________________

[Resim: 9gmju.gif]
12-05-2012 14:40
Bul Alıntı


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  C allegro ders8 onba55 6 2,537 28-07-2012 14:44
Son Yorum: Oyuncu
  Allegro fps sayaç onba55 6 2,368 08-06-2012 15:54
Son Yorum: Oyuncu
  C Allegro ders6 onba55 8 3,347 08-06-2012 10:50
Son Yorum: Oyuncu
  C allegro ders7 onba55 4 2,002 03-06-2012 12:58
Son Yorum: Sado
  C Allegro ders1 onba55 4 2,308 28-05-2012 20:27
Son Yorum: onba55

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi