Üst MenüForum kuralları Üst MenüGenel Haberler Üst MenüSoru Sorun Üst MenüForum Takımı Üst MenüReaL Para Üst MenüVİP Bölüm Üst MenüTurnuval Forum
OyunJet Bütün Oyunlar
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 33 Oy - Ortalama: 2.85
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C# DERS-3:BAŞLANGIÇ
Yazar Konu
EYETRON Çevrimdışı
Game Developer&3D
*
Kıdemli Üye

Yorum Sayısı: 1,487
Edilen Teşekkürler: 313
Alınan Teşekkürler:
64 mesajında 72 kere
Üyelik Tarihi: 03-03-2012

Rep Puanı: 165
ReaL Para: 891.38
Yorum: #1
Kalp - Sevgi C# DERS-3:BAŞLANGIÇ
MERHABA ARKADAŞLAR BİLİYORUM BİRAZ UZUN SÜRDÜ AMA BU GÜNE KISMETMİŞ DERS SİFTAHINI YAPALIM Açık Ağızlı Gülümseme İLK DERS DEĞİŞKENLER VE SABİTLER

DEĞİŞKENLER BİR PROGRAMDA VERİLEN DEPOLAMA ALANINI TEMSİL EDER
ÖRNEĞİN; int i
İNT SAYISAL 32 BİT TAM SAYI İŞARETİ ANLAMINA GELİR BUNU BEN BİLE ANLAYAMADIM Gülümseme FAKAT SAYISAL DEĞER KULLANACAĞIMIZDAN DOLAYI BURASI int OLMALI. YAZI OLARAK BİR DEĞER GİRSEK string İFADESİNİ KULLANIRIZ HER NEYSE Gülümseme İ DEĞERİ İSE SABİTİMİZ YANİ PROGRAM BOYUNCA i SABİTİNE 5 VERDİYSEK HEP 5 OLARAK KULLANIRIZ. BAŞKA DEĞER OLURSA PROGRAM HATA VERİR. SONRA ERROR YAZAR VE SİZDE Kızgın - Sinirli HATASINI VERİRSİNİZ Gülümseme DEĞER VERMEYE GELİNCE

int i=5;

ŞEKLİNDE DE OLABİLİR

int i;
i=5; ŞEKLİNDE DE . . . SİZE KALMIŞ ORASI.
YAZDIĞIMIZ DEĞERİ EKRANA YAZDIRALIM


int i;
i=5
Console.WriteLine(i);
Console.ReadKey();

BU KODLARIN EKRAN ÇIKTISI:

5


ŞEKLİNDE OLACAKTIR.

Console.WriteLine("BU PARANTEZDE BAŞ VE SONA TIRNAK İŞARETİ KOYARSAK PROGRAM O SATIRI İŞLEMEZ SADECE EKRANA YAZDIRIR")

YUKARIDA PARANTEZ İÇİNE NE YAZARSANIZ YAZIN PROGRAM SADECE EKRANA YAZDIRIR.
AMA " İŞARETİNİ BAŞ VE SONA YAZMAZSAK HATA VERİR. (") İŞARETİ YAZMADIĞIMIZDA DEĞER DEĞİŞKENİNİ YAZARSAK DEĞERİN SABİTİNİ EKRANA YAZDIRIR ÖRNEĞİN;

int i=5;
Console.WriteLine(i);
Console.ReadKey();

YUKARIDA SON SATIRDA Kİ Console.ReadKey(); KODUNUN ANLAMI "PROGRAMI İŞLEDİKTEN SONRA KULLANICI BİR TUŞA BASANA KADAR BEKLE " DESEK DOĞRU OLUR . EĞER BU SATIRI YAZMASSAK PROGRAM ÇOK HIZLI İŞLER VE KAPANIR BİZ HİÇBİRŞEY GÖREMEYİZ...

BİR SONRA Kİ DERSİMİZDE VERİ TİPLERİNİ GÖRECEĞİZ.

SORUNUZ VAR İSE YORUM OLARAK YAZABİLİRSİNİZ.
TEŞEKKÜRLER
REP+ Açık Ağızlı Gülümseme

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.
(Bu konu en son: 05-04-2012 tarihinde, saat: 11:05 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: EYETRON.)
01-04-2012 15:37
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #2
RE: C# DERS-3:BAŞLANGIÇ
emeğine sağlık güzel paylaşım olmus ancak i sabit değil değişken istediğimiz yerde sayısal bir değerle değiştirebiliriz i=xx sayısı seklinde baska bir yerde kullanarak değiştirebiliriz..

int i=5;
...
...
..
i=20;


dersek tekrar ekrana i yi yazdıgımızda i 5 değil 20 olacaktır güzel anlatım olmus emeğine sağlık

@simavi
04-04-2012 10:41
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
EYETRON Çevrimdışı
Game Developer&3D
*
Kıdemli Üye

Yorum Sayısı: 1,487
Edilen Teşekkürler: 313
Alınan Teşekkürler:
64 mesajında 72 kere
Üyelik Tarihi: 03-03-2012

Rep Puanı: 165
ReaL Para: 891.38
Yorum: #3
RE: C# DERS-3:BAŞLANGIÇ
RİCA EDERİM KUSURA BAKMAYIN YANLIŞ OLMUŞGöz kırpma

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.
04-04-2012 11:04
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #4
RE: C# DERS-3:BAŞLANGIÇ
olur ufak tefek bende yapıyorum Gülümseme

@simavi
04-04-2012 11:07
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Sado Çevrimdışı
Muhammet Çolak
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 662
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
1 mesajında 2 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 101
ReaL Para: -324.62
Yorum: #5
RE: C# DERS-3:BAŞLANGIÇ
paylaşım için teşekkürler
04-04-2012 16:44
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Kalp - Sevgi C# DERS 6 EYETRON 7 1,959 29-06-2013 13:17
Son Yorum: Programci
Kalp - Sevgi C# DERS 7 EYETRON 6 1,980 11-05-2012 17:34
Son Yorum: EYETRON
Kisneme-Gülme DERSLERE BAŞLAYALIM C# DERS-1 EYETRON 5 1,785 03-05-2012 16:12
Son Yorum: Mucit
  C# Console Uygulaması DERS-1 TaaRRuz 0 1,014 21-04-2012 15:18
Son Yorum: TaaRRuz
Kalp - Sevgi C# DERS-5 EYETRON 0 875 19-04-2012 13:23
Son Yorum: EYETRON

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Kurucu » Yönetici » Üst Yetkili » Yetkili » Platin Üye » Gold Üye » Silver Üye » Yeni Üye » Yasaklı Üye

Dost Linkler
İletişimReaLses Yukarı GitArşivRSS Beslemesi