Üst MenüForum kuralları Üst MenüGenel Haberler Üst MenüSoru Sorun Üst MenüForum Takımı Üst MenüReaL Para Üst MenüVİP Bölüm Üst MenüTurnuval Forum
OyunJet Bütün Oyunlar
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 23 Oy - Ortalama: 2.65
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C# DERS 6
Yazar Konu
EYETRON Çevrimdışı
Game Developer&3D
*
Kıdemli Üye

Yorum Sayısı: 1,487
Edilen Teşekkürler: 313
Alınan Teşekkürler:
64 mesajında 72 kere
Üyelik Tarihi: 03-03-2012

Rep Puanı: 165
ReaL Para: 891.38
Yorum: #1
Kalp - Sevgi C# DERS 6
MERHABA ARKADAŞLAR...

BU DERSTE SİZE DÖNGÜLERİ ANLATACAĞIM.

DEYİMLERE İLK OLARAK İF-ELSE DEYİMİ İLE BAŞLAYACAĞIM.

ŞU ŞEKİLDEDİR ;
if(koşul)
doğruysa{koşul 1}
else
yanlışsa{yanlışsa}
ÖRNEK OLARAK İSE
YAŞI GİRİLEN BİR KİŞİNİN EHLİYET ALABİLECEĞİNİ SÖYLEYEN PROGRAM

int x;
Console.WriteLine("Yaşınızı Giriniz");
x = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
if(x>18)
{Console.WriteLine("Ehliyet alabilirsin");}
else
{Console.WriteLine("Ehliyet alamazsın");}
Console.ReadKey();

BU KODLAR ŞU İŞE YARAR ÖNCE KULLANICININ YAŞINI KAYDETTİK.
SONRA İF DEYİMİNİ KULLANARAK KOŞUL KOYDUK.EĞER O KOŞULA GÖRE İSE EKRANA YAZDIRACAĞI ŞEYİ YAZDIK VE ELSE YANİ DEĞİLSE ŞUNU YAZDIR DEDİK. ANLAŞILMASI KOLAYDIR UMARIM.

NOT:AYRICA İKİ KOŞULDA KOYABİLİRİZ ÖRNEĞİN;

if((x>18)&&(x==18))

GİBİ...

BİRDE Bİ ÖNCEKİ DERSTE MOD ALMAYI ANLATTIK VE GİRİLEN SAYININ ÇİFT Mİ TEK Mİ OLDUĞUNU GÖSTERDİK FAKAT if-else DEYİMİNİ BİLMEDİĞİMİZ İÇİN SONUÇ 0 İSE SAYI ÇİFT FAZLASI İSE TEK DİYE KURAL KOYDUK AMA ŞİMDİ BU DEYİM İLE SAYI ÇİFT DEDİRTEBİLECEĞİZGöz kırpma

int i,a;
Console.WriteLine("Sayı Giriniz");
i = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());
a=i%2;
if(a==0)
{Console.WriteLine("Sayınız çift");}
else
{Console.WriteLine("Sayınız tek");}
Console.RaedKey();
BU PROGRAMDA İSE SAYIMIZIN ÇİFT YADA TEK OLDUĞUNU SÖYLEYECEK...
BİR SONRAKİ DERSTE SİZLERE SWİTH-CASE VE FOR DÖNGÜSÜNÜ ANLATACAĞIM...

SORUN VARSA YORUM ALANINA YAZABİLİRSİNİZ...

REP+ Göz kırpma

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.
03-05-2012 11:12
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Kayabey İzinli
Acemi Üye
*
Acemi Üye

Yorum Sayısı: 162
Edilen Teşekkürler: 9
Alınan Teşekkürler:
26 mesajında 32 kere
Üyelik Tarihi: 08-06-2013

Rep Puanı: 57
ReaL Para: 452.52
Yorum: #2
RE: C# DERS 6
Güzel ders bende c# derslerini yalayıp yutuyom ne görürsem Gülümseme

Yazım hatası için üzgünüm.
28-06-2013 19:44
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
[-] Aşağıdaki 1 üye Kayabey üyesine bu mesaj için teşekkür etti:
EYETRON
EYETRON Çevrimdışı
Game Developer&3D
*
Kıdemli Üye

Yorum Sayısı: 1,487
Edilen Teşekkürler: 313
Alınan Teşekkürler:
64 mesajında 72 kere
Üyelik Tarihi: 03-03-2012

Rep Puanı: 165
ReaL Para: 891.38
Yorum: #3
RE: C# DERS 6
Yararlı olduysa ne mutlu bana Gülümseme

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.
(Bu konu en son: 29-06-2013 tarihinde, saat: 2:03 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: EYETRON.)
28-06-2013 19:52
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Kayabey İzinli
Acemi Üye
*
Acemi Üye

Yorum Sayısı: 162
Edilen Teşekkürler: 9
Alınan Teşekkürler:
26 mesajında 32 kere
Üyelik Tarihi: 08-06-2013

Rep Puanı: 57
ReaL Para: 452.52
Yorum: #4
RE: C# DERS 6
Bu yazı yazan ellerini öpeyim if else biliyordum az, şimdi tam öğrendim nerelerde kullanıldığını en çok

Yazım hatası için üzgünüm.
28-06-2013 19:55
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
[-] Aşağıdaki 1 üye Kayabey üyesine bu mesaj için teşekkür etti:
EYETRON
cArleone Çevrimdışı
Acemi Üye
*
Acemi Üye

Yorum Sayısı: 145
Edilen Teşekkürler: 0
Alınan Teşekkürler:
36 mesajında 55 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 164
ReaL Para: 325.94
Yorum: #5
RE: C# DERS 6
elseif eksik :E koşul sayısını artırmak için :E
28-06-2013 20:21
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
wolderado Çevrimdışı
Emektar Üye
*
Emektar Üye

Yorum Sayısı: 348
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
39 mesajında 63 kere
Üyelik Tarihi: 27-07-2012

Rep Puanı: 350
ReaL Para: 476.09
Yorum: #6
RE: C# DERS 6
Eline sağlık for ve foreach döngülerinide yazmalısın ama

Hergün foruma girip bütün yeni konuları okuyorum ama hiç içimden gelmiyor mesaj atmak : D
(Bu konu en son: 28-06-2013 tarihinde, saat: 20:34 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: wolderado.)
28-06-2013 20:33
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
[-] Aşağıdaki 1 üye wolderado üyesine bu mesaj için teşekkür etti:
EYETRON
EYETRON Çevrimdışı
Game Developer&3D
*
Kıdemli Üye

Yorum Sayısı: 1,487
Edilen Teşekkürler: 313
Alınan Teşekkürler:
64 mesajında 72 kere
Üyelik Tarihi: 03-03-2012

Rep Puanı: 165
ReaL Para: 891.38
Yorum: #7
RE: C# DERS 6
Devam etmeyi düşünüyorum.

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.
29-06-2013 2:04
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Kalp - Sevgi C# DERS 7 EYETRON 6 1,975 11-05-2012 17:34
Son Yorum: EYETRON
Kisneme-Gülme DERSLERE BAŞLAYALIM C# DERS-1 EYETRON 5 1,782 03-05-2012 16:12
Son Yorum: Mucit
  C# Console Uygulaması DERS-1 TaaRRuz 0 1,012 21-04-2012 15:18
Son Yorum: TaaRRuz
Kalp - Sevgi C# DERS-5 EYETRON 0 874 19-04-2012 13:23
Son Yorum: EYETRON
Kalp - Sevgi C# DERS-4 EYETRON 4 1,598 08-04-2012 17:42
Son Yorum: EYETRON

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Kurucu » Yönetici » Üst Yetkili » Yetkili » Platin Üye » Gold Üye » Silver Üye » Yeni Üye » Yasaklı Üye

Dost Linkler
İletişimReaLses Yukarı GitArşivRSS Beslemesi