Üst MenüForum kuralları Üst MenüGenel Haberler Üst MenüSoru Sorun Üst MenüForum Takımı Üst MenüReaL Para Üst MenüVİP Bölüm Üst MenüTurnuval Forum
OyunJet Bütün Oyunlar
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 25 Oy - Ortalama: 3.32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chat Box
Yazar Konu
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #1
Chat Box
tamam kodlaması bana aittir umarım yardımcı olabilirim ancak internet exp 8 de çalışmıyor ordaki kodu tam hatırlayamadım document.onkeydown diğer tarayıcılarda bu şekilde basılıp basılmadıgını kontrol edebiliyoruz ancak internet exp de hangi kod onu su hatırlayamadım biraz araştırarak onuda bulabilirsiniz

mysql
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `chat` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`kullanici` varchar(255) CHARACTER SET latin1 NOT NULL,
`mesaj` text CHARACTER SET latin1 NOT NULL,
`tarih` varchar(25) CHARACTER SET latin1 NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_turkish_ci AUTO_INCREMENT=1;


index.php

<?php
session_start
();
$_SESSION['user']="asimavi";
require 
"data.php";
?>
<style type="text/css">
    #mesaj{overflow-y:scroll; width:250px; height:150px}/* id mesaj olan divimizin scroll olmasını ve genişliğini ayarlıyoruz */
    #yaz{ width:250px; height:20px; resize:none}/* id si yaz olan div lerimizin genişliği ve tekrardan boyutlanıp boyutlanmayacagını ayarlıyoz */
</style>
<script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.7.1.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
    document.onkeydown=mesajGonder;//sitede basılan tusları mesajgonder fonksiyonuna atıyoruz
    function mesajGonder(x){
        var tus;
        tus=x.which;
        if(tus==13){//13 enter tusunun kodudur entere basılıp basılmadıgını kontrol ediyoruz
            var mesaj=$("textarea[name=mesaj]").val() //yazılarımızı kontrol ediyoruz ve mesaj lar değişkenine atıyoruz
            var deger="mesaj="+mesaj //ajax post yöntemi get methodu gibidir onun için değerimizi mesaj=mesajlar seklinde ceviriyoruz
            $.ajax({
            type:"POST",
            url:"ajax.php",
            data:deger,// değer ile mesajımızı ajax.php ye gönderiyoruz
            success:function(sonuc){
                mesajguncelle();//mesajlarımızı güncelliyoruz
            }
            })
            $("textarea[name=mesaj]").val("") //ile ajax la mesaj metnimizdeki değerleri boşaltıyoruz
        }
        
        
    }
function mesajguncelle(){
        var mesajlar="guncel=guncelle";
        $.ajax({
            type:"POST",
            url:"ajax.php",
            data:mesajlar,
            success:function(gelen){
                $("#mesaj").html(gelen);//ajaxın basarılı bir çalışması sonucu tüm mesajlarımızı mesaj kısmında çıkarıyoruz
            
            }
        
        })
    }




mesajguncelle();// sitemiz ilk açılışında fonksiyonu çağırıyoruz 
setInterval("mesajguncelle()",1500) // yeni mesaj yazılmıssa kontrolünü yapıyoruz her 1,5 sn de kendinize göre ayarlıyabilirsiniz

</script>


<!-- Chat yazıldıgı alan -->
<div id="chat">
    <textarea name="mesaj" id="yaz"></textarea>
</div> 
<!-- mesajların listelendiği alan -->
<div id="mesaj">


</div> 


data.php

<?php
$host
="localhost";
$user="root";
$pass="";
$data="chat";
$baglan=mysql_connect($host,$user,$pass);
if(!
$baglan)die("database ba?lanylamady");
mysql_select_db($data,$baglan)or die("database açylamady");

//karakter sorun 
mysql_query("SET CHARACTER SET UTF-8"); 

?>


ajax.php

<?php
session_start
();//sessionumuzu baslattık 
require "data.php";//datamızı çağırdık
@$mesaj=$_POST['mesaj'];//burda mesaj geldiğinde onu $mesaj değişkenimize atadık
@$guncel=$_POST['guncel']; //güncelleme mi yoksa mesaj mı alınacak onu belirlemek için $güncelle meyi kontrol edecez
if(isset($mesaj)){
    
//mesaj gelip gelmediğini kontrol ediyoruz geldiyse 
    
$kullanici=$_SESSION['user'];//kullanıcımızın adını sessiondan $kullanici ya aktardık
    
$mesaj=trim($mesaj);//mesajın basında ve sonundaki boşlukları siliyoruz
    
$tarih=date("G:i:s d-m-Y ");//saat ve tarihi alıyoruz isteğe bağlı 
    
if($mesaj=="undefined"){
        break;
//mesajın bos olup olmadıgını kontrol ediyoruz eğer ki mesaj tanımsızsa hiç bi işlem yapmamasını istiyoruz ve işlemlerden çıkmasını sağlıyoruz
    
}
    
$mesakekle=mysql_query("INSERT INTO chat (kullanici,mesaj,tarih) values('$kullanici','$mesaj','$tarih')");//mysql kodu ile data mıza verilerimizi ekliyoruz
    
}


if(isset(
$guncel)){//eger ajax güncelleme alacaksa burdan alacaktır
    
$bul=mysql_query("SELECT * FROM chat ORDER BY id DESC LIMIT 15");//chatten mesajları aldık ve onları id si büyük yani sonran başa doğru güncelledik Lımıt ile 15 son 15 mesajı listeye aldık 
    
while($guncelle=mysql_fetch_array($bul)){//while döngüsü ile mesalarımızı çekiyoruz
        
echo $guncelle['kullanici'].' : '.$guncelle['mesaj'].'<br>';
    }
    
}


?>

umarım yardımcı olabilmişimdir isteyenler için ekte dosya


Ek Dosya-(lar)
.zip  chat.zip (Dosya Boyutu: 2.21 KB / İndirme Sayısı: 114)

@simavi
(Bu konu en son: 16-01-2012 tarihinde, saat: 18:10 düzenlenmiştir. Konuyu düzenleyen: asimavi.)
15-01-2012 22:06
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
[-] Aşağıdaki 1 üye asimavi üyesine bu mesaj için teşekkür etti:
pmxd
TaaRRuz
Ziyaretçi

 
Yorum: #2
RE: Chat Box
yararlı bir konu eline sağlık
15-01-2012 22:35
Alıntı ile Cevapla
ActionHG Çevrimdışı
HG
*
Emektar Üye

Yorum Sayısı: 408
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
34 mesajında 53 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 567
ReaL Para: 767.30
Yorum: #3
  Chat Box
Güzelmiş PHP'de iyisin herhalde

Game Maker, Dev C++ ve Google SketcUp User
Ö.M.den (özellikle game maker hakkında) istediğiniz soruyu sorabilirsiniz yardım ederim.
15-01-2012 23:26
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #4
  Chat Box
4-5 yıldır php ile ugrasıyorum ancak son 2 yıldır profesyenel olmasada yakın oldugumu düşünüyorum sıfırdan portal yazıyorum elimden geldiği kadar ama güvenlik konularında biraz eksiğim onlarıda tamamlarsam daha iyi olacak sanırım Gülümseme

@simavi
16-01-2012 0:15
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Sado Çevrimdışı
Muhammet Çolak
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 662
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
1 mesajında 2 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 101
ReaL Para: -324.62
Yorum: #5
RE: Chat Box
güzel bi chat scripti session ile asmiavi +rep eline sağlık
16-01-2012 16:08
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
pmxd Çevrimdışı
Coder + Grafiker
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 38
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
0 mesajında 0 kere
Üyelik Tarihi: 02-05-2012

Rep Puanı: 0
ReaL Para: 59.42
Yorum: #6
RE: Chat Box
Çok güzel tam istediğim gibi ellerine sağlık +5 Göz kırpma
02-05-2012 19:36
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Mucit Çevrimdışı
Bilim, Teknoloji ve PC
*
Kıdemli Üye
Senarist
Coder

Yorum Sayısı: 2,236
Edilen Teşekkürler: 397
Alınan Teşekkürler:
44 mesajında 53 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 410
ReaL Para: 1467.80
Yorum: #7
RE: Chat Box
+ rep beğendim

Think different. Steve JOBS

İyi sanatçılar kopyalar, büyük sanatçılar çalar. Pablo PİCASSO

Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

Kendi Çalışmalarım:
Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız. - Linkleri Görebilmeniz İçin Üye Olmanız Gerekiyor. Üye Olabilmek İçin Lütfen Buraya Tıklayınız.

William Shakespeare in Kral Lear adlı kitabı olan bana ulaşsın!
Ben Türk55 im.
02-05-2012 20:11
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Kurucu » Yönetici » Üst Yetkili » Yetkili » Platin Üye » Gold Üye » Silver Üye » Yeni Üye » Yasaklı Üye

Dost Linkler
İletişimReaLses Yukarı GitArşivRSS Beslemesi