Üst MenüForum kuralları Üst MenüGenel Haberler Üst MenüSoru Sorun Üst MenüForum Takımı Üst MenüReaL Para Üst MenüVİP Bölüm Üst MenüTurnuval Forum
OyunJet Bütün Oyunlar
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 55 Oy - Ortalama: 3.24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
Yazar Konu
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #1
MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
php de mysql kodlarını seçmek eklemek silmek veya düzelteceksek mysql_query(); kodu içerisinde yazılır...

tablo
id-adi-soyadi-yas
1-sinan-yok-25
2-ahmet-b-11
3-kasım-bb-18
4-bilal-c-32
5-turan-d-41
6-bahri-e-13
7-mehmet-f-29

şeklinde bir tablomuz olsun mysql de

select = seçmek

$sec=mysql_query("SELECT * FROM tablo WHERE yas>'18' ORDER BY id DESC LIMIT 5");

ufak bir önek yazdım bunlar tamamen kafamdan yazdım açıklamasını yapalım select seçmek * işareti koyarak tablo içerisinden butun verileri seçtik istediğimiz sütünü seçebiliriz burda tablo tablomuz mysql deki veriler
yas>'18' dedik yani tablomuzda yaşı 18den büyük herkezi alacaktır order by id desc ile id si en büyükten en küçüğe doğru alır limit 5 ile 5 kişiyi seçecektir yani kosulumuz yaşı 18 den büyük sondan başa dogru 5 kişiyi seç olacaktır
tablomuz şu şekilde olacaktır
7-mehmet-f-29
5-turan-d-41
4-bilal-c-32
1-sinan-yok-25

4 veriyi bulup döngüsüne alır bunları sitede göstermek için while döngüsünü kullanmamız lazım peki nasıl çağıracaz

while($liste=mysql_fetch_array($sec)){
echo 'id: '.$liste['id'].' adı: '.$liste['adi'].' soy adı: '.$liste['soyadi'].' yası: '.$liste['yas'] . '<br>';

}
şeklinde listeleyebiliriz
insert=eklemek

$ekle=mysql_query("INSERT INTO tablo(id,adi,soyadi,yas) VALUES('8','ali','kus','40')");

ekleme işlemi bu kadar tablomuza
id si 8 adi ali soy adı kus ve yaşı 40 olan bir kişi ekledik bu kodu yazıp sayfayı yenilersek her seferinde aliyi ekleriz Gülümseme

update =guncellemek
mesela aliyi ekledik ancak onun yası 40 deilde 39 mus yanlıs veri girmişsek onu düzeltmek için kullanacagımız kod
$guncelle=mysql_query("UPDATE tablo SET yas='39',adi='ali' WHERE id='8' LIMIT 1");

şeklinde güncelleyebiliriz tablo adını yazıyoruz ve ne olacaksa onu yazıp en sonunda WHERE ile belirtiyoruz burda id si 8 olan satırın yaşını 39 ve adini ali yapacaktır limit ile 1 dersek id si 8 olan verilerden sadece 1 tanesini değiştirir idsi 8 olan 1den fazla veri olsa bile sadece 1 tanesini günceller limit belirtmesek id si 8 olan bütün verileri günceller

delete =silmek

$sil=mysql_query(DELETE FROM tablo WHERE id='8' LIMIT 1);

id si 8 olan kişilerin sadece 1 tanesini silecektir WHERE ile ne silinecek belirtilemese tüm verilerimizi silebilir aynı şekilde limit belirtilmese koşulu sağlayan tüm verilerimiz silinir yardımcı olabilmişimdir umarım iyi forumlar

@simavi
16-01-2012 1:30
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
[-] Aşağıdaki 1 üye asimavi üyesine bu mesaj için teşekkür etti:
EYETRON
Sado Çevrimdışı
Muhammet Çolak
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 662
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
1 mesajında 2 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 101
ReaL Para: -324.62
Yorum: #2
RE: MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
evet güzel paylaşım
16-01-2012 16:19
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
ActionHG Çevrimdışı
HG
*
Emektar Üye

Yorum Sayısı: 408
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
34 mesajında 53 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 567
ReaL Para: 767.30
Yorum: #3
  MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
güzel paylaşım Karizmatik Gülümseme

Game Maker, Dev C++ ve Google SketcUp User
Ö.M.den (özellikle game maker hakkında) istediğiniz soruyu sorabilirsiniz yardım ederim.
16-01-2012 17:17
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #4
RE: MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
yaralı olmussa ne nutlu bana Gülümseme

@simavi
17-01-2012 15:09
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
serhatwxe Çevrimdışı
Yeni Üye
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 2
Edilen Teşekkürler: 0
Alınan Teşekkürler:
0 mesajında 0 kere
Üyelik Tarihi: 17-06-2013

Rep Puanı: 0
ReaL Para: 53.00
Yorum: #5
RE: MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
Çok başarılı kodlar bu arada ileri düzey C# biliyorum kodları orada kullanıyorum Gülümseme
17-06-2013 11:34
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #6
RE: MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
sql kodları her yerde genelde aynı sadece sorgu yapılacak yerler farklı olmaktadır... sql mdb mssql kodları ufak farklılıkları var genel itibari hepsi bir birine yakındır....

@simavi
17-06-2013 14:26
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
EYETRON Çevrimdışı
Game Developer&3D
*
Kıdemli Üye

Yorum Sayısı: 1,487
Edilen Teşekkürler: 313
Alınan Teşekkürler:
64 mesajında 72 kere
Üyelik Tarihi: 03-03-2012

Rep Puanı: 165
ReaL Para: 891.38
Yorum: #7
RE: MYSQL KODLARI Select, Insert ,Update Delete
Ellerine sağlık Ağabey
Göz kırpma

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.
17-06-2013 20:46
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
[-] Aşağıdaki 1 üye EYETRON üyesine bu mesaj için teşekkür etti:
asimavi
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Php & Mysql Görsel Eğitim Seti Oyuncu 4 2,037 15-07-2013 19:54
Son Yorum: Tiberty
  Php ile veritabanında arama yaptırmak [Mysql like] nikneym 2 1,801 16-02-2013 0:06
Son Yorum: radmin
  Php İle MySql Baglantısı Oyuncu 7 2,231 08-07-2012 13:18
Son Yorum: Mucit
  mysql kurulumu Mucit 15 3,745 22-04-2012 15:56
Son Yorum: asimavi
  MySQL Nedir Mistap 1 1,182 06-02-2012 18:52
Son Yorum: Mucit

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Kurucu » Yönetici » Üst Yetkili » Yetkili » Platin Üye » Gold Üye » Silver Üye » Yeni Üye » Yasaklı Üye

Dost Linkler
İletişimReaLses Yukarı GitArşivRSS Beslemesi