Üst MenüForum kuralları Üst MenüGenel Haberler Üst MenüSoru Sorun Üst MenüForum Takımı Üst MenüReaL Para Üst MenüVİP Bölüm Üst MenüTurnuval Forum
OyunJet Bütün Oyunlar
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 29 Oy - Ortalama: 3.07
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinema Giriş Çıkış ve Bilet Al
Yazar Konu
asimavi Çevrimdışı
@simavi
***
Gold Üye
Platin Üye

Yorum Sayısı: 717
Edilen Teşekkürler: 85
Alınan Teşekkürler:
42 mesajında 49 kere
Üyelik Tarihi: 15-01-2012

Rep Puanı: 187
ReaL Para: 920.00
Yorum: #1
Sinema Giriş Çıkış ve Bilet Al
merhaba arkadaşlar sinema sistemi istenmişti zamanım olmadı için yapamamıştım ama su an açıklayıcı bir sistem yapmayı planlardım umarım yardımcı olabilirim... Sistemde kullanıcı giriş çıkışı bilet alma sinemaya giriş sistemleri mevcuttur tamamen yazılım bana aittir sadece basit hatları vardr siz sitenize entegre edebilirsiniz...

iki dosyamız mevcut biri index.php bütün işlemlerimiz burdan yöneteceğiz

<?php
session_start
();
include(
"data.php");
@
$kullanici=$_SESSION['kullanici'];//kullanıcı bilgileriniz alıyoruz
@$kid=$_SESSION['id'];//kullanıcı id sini değişkene atıyoruz
if(isset($kullanici)){//kullanıcı giriş yapmış mı kontrol ediyoruz
    
echo "kullanici grimis<br>";
    @
$sayfa=$_GET['cik'];//çıkış yapılan sayfa
    
if($sayfa){
        
session_destroy();//çıkışta sessionları siler
        
echo 'Cikis Yaptiniz';
        
header"refresh:2;url=index.php" ); 
        echo 
'Yonlendiriliyorsunuz';
    }else{
        echo 
'<a href="index.php?cik=1">Cikis Yap</a><br>';
        echo 
'<a href="index.php">Ana Sayfa</a> <a href="index.php?sinema=1">Sinemeya Gir</a> <a href="index.php?bilet=al">Bilet Al</a><br>';
        @
$sinema=$_GET['sinema'];//sinem sayfasını değişkene atar
        
@$bilet_al=$_GET['bilet'];
        if(
$bilet_al=="al"){//bilet almak için kontorller
            
$bul=mysql_query("SELECT para FROM bilet WHERE id='$kid'");
            
$listele=mysql_fetch_array($bul);
            
$para=$listele['para'];//veritabanındaki parayı değişkene atar
            
            
if($para>=500){
                
$guncelle=mysql_query("UPDATE bilet SET para=para-500, bilet=bilet+1  WHERE id='$kid' LIMIT 1")or('hata oluştu');//hata yoksa bilet alır
                
echo 'Bir Bilet aldınız';
            }else{
                echo 
'Yeterli Bakiyeniz Yok';//para yetersizse uyarı verir
            
}
        }
        if(
$sinema){//sinemaya giriş kontrolleri
            
$bul=mysql_query("SELECT * FROM bilet WHERE id='$kid'");
            
$listele=mysql_fetch_array($bul);
            
$bilet_sayisi=$listele['bilet'];
            if(
$bilet_sayisi>0){
                
$eksilt=mysql_query("UPDATE bilet SET bilet=bilet-1 WHERE id='$kid' LIMIT 1");//sinemaya girdik biletimizin biri gitti
                
echo 'sinemaya girdiniz';
                
            }else{
//bilet yoksa uyarı verir
                
echo 'Sinemaya girmek icin Bilet aliniz';
            }
        }
        
    }
}else{
//kullanıcı sisteme girmemişse
    
echo "kullanici girmemis<br>";
    if(
$_POST){
        
$kullanici=$_POST['kullanici'];
        
$sifre=$_POST['sifre'];
        
$sor=mysql_query("SELECT * FROM bilet WHERE kullanici='$kullanici' && sifre='$sifre'");//kullanıcı sifre ve adını girdiğinde kontrol eder
        
$say=mysql_num_rows($sor);
        if(
$say>0){//kullanıcı giriş yaptıgında gereklki atamalar yapılır
            
echo "Giriş Yaptınız";
            
$id=mysql_fetch_array($sor);
            
$_SESSION['kullanici']=$kullanici;
            
$_SESSION['id']=$id['id'];
            
        }else{
            echo 
"Giriş Başarisiz Kullanici adi ve sifrenizi kontrol ediniz<br>";
        }
        
header"refresh:2;url=index.php" ); 
        echo 
'Yonlendiriliyorsunuz';
    }else{
//kullanıcı giriş formu gözükür giriş yapmamıssa
    
echo '<form action="" method="post">
    <input type="text" name="kullanici">
    <input type="password" name="sifre">
    <input type="submit" value="Giris Yap">
    </form>'
;
    }
    
}

?>

bir diğeri ise data.php burda sadece data bağlantılarımız mevcuttur

<?php
$local
="localhost";
$user="root";
$pw="";
$data="sinema";

$baglan=mysql_connect($local,$user,$pw)or die("baglanamadı");

mysql_select_db($data,$baglan)or die("dataya bağlanamadı");

?>


mysql kodlarımız

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `bilet` (
  `
kullanicivarchar(32COLLATE utf8_turkish_ci NOT NULL,
  `
paraint(11NOT NULL,
  `
biletint(11NOT NULL,
  `
sifrevarchar(32COLLATE utf8_turkish_ci NOT NULL,
  `
idint(11NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  
PRIMARY KEY (`id`)
ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_turkish_ci AUTO_INCREMENT=;

--
-- 
Tablo döküm verisi `bilet`
--

INSERT INTO `bilet` (`kullanici`, `para`, `bilet`, `sifre`, `id`) VALUES
('asimavi'1001'1234'1); 

yararlı olması dileğiyle iyi forumlar

@simavi
17-04-2012 22:34
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
miracyilmaz Çevrimdışı
L. Messi
*
Acemi Üye

Yorum Sayısı: 191
Edilen Teşekkürler: 2
Alınan Teşekkürler:
9 mesajında 11 kere
Üyelik Tarihi: 17-02-2012

Rep Puanı: 116
ReaL Para: 143.43
Yorum: #2
RE: Sinema Giriş Çıkış ve Bilet Al
Sinema kodunu asimavi verdi batuhan üyemizin açtı konuyu kapatlım bizde

|◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘|
|3 ◘◘|
|◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘|
17-04-2012 22:36
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Sado Çevrimdışı
Muhammet Çolak
*
Yeni Üye

Yorum Sayısı: 662
Edilen Teşekkürler: 5
Alınan Teşekkürler:
1 mesajında 2 kere
Üyelik Tarihi: 14-01-2012

Rep Puanı: 101
ReaL Para: -324.62
Yorum: #3
RE: Sinema Giriş Çıkış ve Bilet Al
güzel evet istenmişti benimde sınavlar felan vardı ondan bende ilgilenememiştim sinan süper bir script yazmışssında haberimiz yokmuş Açık Ağızlı Gülümseme
17-04-2012 22:37
kullanıcının web sitesini ziyaret et kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
miracyilmaz Çevrimdışı
L. Messi
*
Acemi Üye

Yorum Sayısı: 191
Edilen Teşekkürler: 2
Alınan Teşekkürler:
9 mesajında 11 kere
Üyelik Tarihi: 17-02-2012

Rep Puanı: 116
ReaL Para: 143.43
Yorum: #4
RE: Sinema Giriş Çıkış ve Bilet Al
bende paylaşmıştım Sinema Konusunda

|◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘|
|3 ◘◘|
|◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘◘|
17-04-2012 22:49
kullanıcının tüm mesajlarını bul Teşekkür Et Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Gönder Yeni Yorum Gönder


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  PHP Giriş Sado 17 4,894 07-12-2012 21:11
Son Yorum: wolderado
  Php'ye Giriş Ve Dilin Yapısı Oyuncu 4 1,908 09-07-2012 23:28
Son Yorum: Oyuncu
  Sinema Batuhan 10 2,629 17-04-2012 22:36
Son Yorum: miracyilmaz
  Basit Giriş Çıkış Kontrolü asimavi 16 4,197 22-01-2012 20:07
Son Yorum: asimavi

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Kurucu » Yönetici » Üst Yetkili » Yetkili » Platin Üye » Gold Üye » Silver Üye » Yeni Üye » Yasaklı Üye

Dost Linkler
İletişimReaLses Yukarı GitArşivRSS Beslemesi